خواص سرکه در طب اسلامی
همه چیز در مورد خواص سرکه در طب اسلامی و طب سنتی
خواص سرکه در طب اسلامی ، خواص سرکه سیب در طب اسلامی ، خواص سرکه ، خواص سرکه در طب سنتی ، خواص سرکه سیب،خواص سرکه سیب،خواص سرکه سیب برای مو،خواص سرکه سیب و عسل،خواص سرکه سیب برای پوست
در این مطلب از سایت جسارت به خواص سرکه در طب اسلامی می پردازیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
سرکه در طب اسلامی
سرکه سیب محصولی فراتر از یک چاشنی سالاد محسوب می شود.
نوشیدن یک قاشق غذاخوری سرکه سیب آنزیم هایی که مسئول تجزیه کربوهیدارت ها هستند را غیر فعال می کند.
آیا تا به حال چیزی درباره فواید نوشیدن یک قاشق غذاخوری سرکه سیب در روز شنیدهاید؟ اگر این گونه نیست،
باید بدانید که سرکه سیب محصولی فراتر از یک چاشنی سالاد محسوب می شود.
نوشیدن یک قاشق غذاخوری سرکه سیب آنزیم هایی که مسئول تجزیه کربوهیدارت ها هستند را غیر فعال می کند.
از این رو، این محصول از انباشت گلوکز در خون و افزایش شدید قند پیشگیری می کند.
«سرکه سیب در نتیجه یک فرآیند تخمیر طولانی مدت کربوهیدراتهایی مانند انگور،
چغندر و سیب به دست میآید. این فرآیند کند و طولانی به منظور حفظ ترکیبات زیستفعال مانند اسید استیک،
اسید گالیک، کاتچین، اپیکاتچین، و اسید کافئیک صورت میگیرد.
هدف از این فرآیند حصول اطمینان از حفظ ویژگی های آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی در سرکه است.
هنگامی که مدت زمان تخمیر طولانی است، سرکه نوعی شبکه عنکبوتی را توسعه می دهد که ظاهری تیره به آن می بخشد.
این نشانه ای از کیفیت بالاتر محصول بوده و وضعیت ایده آل برای مصرف سرکه سیب محسوب می شود.
خواص سرکه در طب اسلامی
سرکه برای هضم غذاوترشحات معده ضرورت دارد بدین صورت که غذاراقابل جذب می نماید وهم فعالیت کبد و
ترشح صفراومعده راتکمیل مینماید زیرادرصورتی که کبد تنبل شودموجب ناراحتی هایی دربدن می گردد.
امام صادق(ع) فرمودند:سرکه خورشت پیامبران است
امام صادق(ع) می فرمایند : سرکه وزیتون از غذای پیامبران مرسل هستند
وبازحضرت فرمودند :خوب خورشتی است سرکه زهره صفرا رامی کشد ودل رازنده می کندولثه رامحکم می نماید و
جانور شکم رامی کشدو فرمود لقمه رابتوی سرکه بردن وخوردن شهوت رامی بردونیزازایشان است
سرکه عقل رامحکم می کند ودل رانورانی می گرداند.
سیب باترکیباتی که دارد هم مغذی اعصاب است وهم عضلات و
مصرف آن برای دردهای مفاصل ِرماتیسم ِکبد ِ نقرس ِ تبخال ِ جاقی وامراض ریوی مفید می باشد.
سرکه سیب طبیعی دارای اسیدهایی است که محرک ترشحات
سلولهای کبدی وصفرایی می باشد وموجب جلوگیری اززیادشدن اوره وچربی خون می شود.
وجود اسید سیتریک درسرکه سیب طبیعی درهضم موادغذایی ودفع سموم بدن بسیار موثر استوبرای بیماریهای کبد
ِ نقرس ِ رماتیسم ودیابت خوب است وهکچنین وجود پتاسیم درآن برای حفظ قدرت وفعالیت کلیه
سودمند است وازطرفی سلولز کمی دارد لذاجذب و هضم آن آسان تراست سیب دارای ویتامین های
آ- ب 1-ب2- پ پ وویتامین های ث است بنابراین بسیاری ازویتامین های غذایی رادارا می باشد
درهنگام گریپ خوردن سرکه سیب طبیعی توصیه شده ونیز دربعضی اسهالها سرکه سیب وعسل نافع است.
لئونس کارلیه درکتاب سبزیها ومیوه های شفابخش می نویسد سیب بعلت فسفری که داردتقویت کننده
ممتازی برای دستگاه های بدن است و برای کسانی که کارفکری می کنند ویابی خواب هستند مفیداست .
خواص سرکه در طب اسلامی
علی بن إبراهیم، عن أبیه، عن ابن أبی عمیر، عن هشام بن سالم،
عن سلیمان ابن خالد، عن أبی عبدالله علیه السلام قال: الخل یشد العقل.
امام صادق علیه السلام: سرکه عقل را تقویت می کند.
مردی در خراسان نزد امام رضا علیه السلام آمد سپس غذایی آوردند که نمک و سرکه همراه آن بود پس امام (ع)
با سرکه شروع کرد. مرد پرسید فدایتان شوم شما ما را امر کرده اید که غذا را با نمک شروع کنیم؟
پس امام (ع) فرمودند: نمک مثل سرکه است و سرکه ذهن را تقویت می کند و عقل را زیاد می کند.
علی بن محمد، عن أحمد بن أبی عبدالله، عن أبان بن عبدالملک، عن إسماعیل بن جابر، عن أبی عبدالله علیه السلام قال:
إنا لنبدأ بالخل عندنا کما تبدؤون بالملح عندکم فإن الخل لیشد العقل.
امام صادق علیه اسلام: ما غذا را با سرکه شروع می کنیم همان گونه که شما با نمک آغاز می کنید،
پس به درستی که سرکه، عقل را تقویت می کند.
محمدبن یحیى، عن علی بن إبراهیم الجعفری، عن محمد وأحمد ابنی عمر بن موسى عن أبیهما
رفعه إلى أبی عبدالله علیه السلام قال: الاصطباغ بالخل یقطع شهوه الزنا.
امام صادق علیه السلام: خوردن سرکه به عنوان غذا شهوت زنا را قطع می کند.
آشنایی با خواص سرکه در طب اسلامی
نکته بسیار مهمی که باید مد نظر قرار داد این است که آن سرکه ای که این همه مورد تاکید و
توصیه اهل بیت علیهم السلام بوده سرکه هایی که امروزه به صورت صنعتی تولید می شود و
حتی در طب سنتی توصیه می شود نیست بلکه این سرکه سرکه ای است که ابتدا تبدیل به خمر شود و
سپس سرکه شود همچنین تعدادی از مواردی را شامل می شود که امروزه شناخته شده نیست
یا کمتر شناخته شده است. یعنی شیوه تولید سرکه شیوه ویژه ای است که به طور مفصل در پست های بعدی توضیح داده خواهد شد.
این نکته بسیار مهم است که مصرف سرکه به طور دفعی دیرتر اثر گذاری خود را نشان می دهد و
باید به مرور مصرف شود و جزء مصرف روزانه قرار بگیرد تا اثرات خود را نشان دهد. از این رو است که
روایات به مصرف مداوم آن توصیه کرده اند. علاوه بر موارد بالا موارد تقویت کننده دیگری هم در روایات وجود دارد.
خواص سرکه در طب اسلامی
بیشتر بخوانید :
تاثیر مصرف خواص کندر و ام اس و درمان این بیماری
آیا مصرف ترنجبین در بارداری مفید است یا خیر؟
- ۹۷/۰۷/۰۹