عوارض و درمان برق گرفتگی
عوارض و درمان برق گرفتگی
برق گرفتگی,برق گرفتگی فشار قوی,برق گرفتگی به انگلیسی,برق گرفتگی چشم,برق گرفتگی+عوارض,برق گرفتگی در بارداری,برق گرفتگی چیست,برق گرفتگی در دوران بارداری,برق گرفتگی چشم در جوشکاری
به گزارش بی اس ام اس عبور جریان الکتریکی از بدن موجب برق گرفتگی میشود که در این لحظه ممکن است فرد را از هوش ببرد، منجر به توقف تنفس و حتی ضربان قلب او شود. این جریان ممکن است در محل ورودی و خروجی برق سوختگی ایجاد کند که اگر ولتاژ برق زیاد باشد منجر به مرگ فرد خواهد شد.
برق گرفتگی ممکن است از طریق صاعقه، تماس با جریان ولتاژ در خانه و… بوجود آید. عوامل دیگر؛ شکاف در روپوش سیمهای حامل برق، سوخته شدن سیمهای داخلی موتورها و دستگاههای داخلی، عدم ایزوله کردن به وسیلهی دستکش و لباس و… حفاظتی، ایزوله نکردن سیم ترانسفورماتور از زمین و عدم استفاده از رله دیفرانسیل روی موتورها.
به شخصی که در تماس با جریان الکتریکی است نباید دست زد. چون برق به فرد کمکرسان نیز منتقل خواهد شد. اما میتوان برای زنده ماندن فرد کارهایی انجام داد. قبل از هر کاری باید با اورژانس تماس گرفت و سپس میتوان روی یک ماده خشک نارسانا ایستاد و در صورت توقف تنفس، علائم حیاتی را حفظ کرد. (درصورت توان باید کنتور را خاموش و یا دوشاخه را خارج کرد. در صورت عدم دسترسی به چوب(نارسانا)، میتوان طنابی را دور مچ پای مصدوم آورد و او را از منبع جریان الکتریکی دور کرد.
آثار برق گرفتگی؛ اختلالات قلبی عروقی، اختلالات و ضایعات عصبی، اختلالات حسی(شنوایی و بینایی)، عوارض کلیوی و پخته شدن عضلات.
منبع:
مرکز تحقیقات و فناوری اتوماسیون صنعتی ایران
پرشین پرشیا