علت و کاهش درد قاعدگی در زنان
علت و کاهش درد قاعدگی در زنان
قاعدگی,قاعدگی نامنظم,قاعدگی به انگلیسی,قاعدگی مردان,قاعدگی زنان,قاعدگی زودتر از موعد,قاعدگی دردناک,قاعدگی بعد از زایمان,قاعدگی نامنظم و بارداری,قاعدگی در دوران شیردهی,قاعدگی نامنظم در دوران شیردهی,قاعدگی نامنظم,قاعدگی نامنظم چیست
به گزارش بی اس ام اس دختران معمولاً در سنین هشت تا سیزده سالگی به بلوغ بدنی و ذهنی میرسند و بصورتهای مختلفی تغییر و تحول مییابند. قاعدگی، عادت ماهیانه و یا پریود در دوران بلوغ تا یائسگی رخ میدهد و معمولاً در زنان باردار و شیرده اتفاق نمیافتد. حدود شش ماه قبل از اولین دوره قاعدگی، دختر ممکن است متوجه افزایش ترشح از دستگاه تناسلی خود شود که نباید نگران آن شد، مگر اینکه ترشحات بسیار بد بو باشد و یا باعث خارش شود.
در هر ماه یک تخمک کوچک از درون تخمدان دختر آزاد شده(تخمکگذاری)، وارد لولههای فالوپ میشود و از این طریق به سمت رحم حرکت میکند که اگر در طی مسیر توسط یک اسپرم مرد بارور شود، تخم ایجاد میشود و به سمت رحم رفته و در آنجا لانه گزینی میکند. با چسبیدن آن به دیواره رحم، رشد کرده و تا نه ماه به یک نوزاد تبدیل میشود. در صورت عدم برخورد اسپرم، تخمک بارور نشده و از بدن دفع میشود. بافت (که برای تخم آماده شده بود و بارور نشده بود) ریزش کرده و با مخاطات خونی به نام قاعدگی از بدن دفع میشوند. در این دوره فرد به تامپون و یا نواربهداشتی نیاز دارد که خون را جذب کند. باید دقت داشت که این نوارها را پس از استفاده نباید در چاه توالت انداخت. بعلاوه وقتی فرد میخواهد آن را درون سطل زباله بیاندازد، بهتر است آن را با چیزی مثل پارچه و یا کاغذ بپوشاند که از پخش شدن میکروب جلوگیری شود.
این دوران معمولاً با دلپیچه، جوش، بیخوابی، افسردگی، بیحوصلگی، اشتیاق به خوردن غذاهای خاص و… همراه است.
دوران قاعدگی ممکن است هر 24، 28، 30 و یا 35 روز یکبار اتفاق بیفتد. مدت زمان آن نیز متفاوت است. بصورتیکه برای برخی 2-3 روزه و یا 7 روزه میباشد. (ممکن است این دورهها نیز با بینظمیهای کوچکی همراه باشد.)
اگر این دوره در فردی زیاد شود، تا سن 16 سالگی قاعده نشود و یا اینکه فاصلهی بین دورهها زیاد باشد(بدون حاملگی)، فرد باید به پزشک مراجعه کند.
برای تخفیف علائم سندروم پیش از قائدگی میتوان از راههای زیر بهره برد؛ مصرف روزانه یک مولتی ویتامین اسید فولیک و مکمل کلسیم، قرص آهن، ورزش آهسته(مثل یوگا و مدیتیشن)، مصرف غلات سبوسدار، گوشتها، تخم مرغ، جگر، اسفناج تازه، جعفری، حبوبات (مثل عدس و لوبیا)، نخود سبز، نان سبوس دار ، آجیل، خشکبار (مثل انواع برگه، برگه آلو و هلو و زرد آلو ، توت خشک، انجیر خشک و کشمش)، خوابیدن هشت ساعت در شب، کم کردن استرس و…
باید توجه داشت که استفاده از قرص آسپرین، نمک، قند، چربیها و فستفودها، کافئین و سیگار در این دوره مضر است.
فرد باید در این دوران از لباسهای نخی استفاده کرده و آنها را زود به زود تعویض کند. در هنگام شستشو نیز باید آنها را جدا از بقیهی لباسها شست و زیر نور آفتاب خشک کرد.
حمام کردن نیز در این دوران مشکلی ندارد. اما باید از نشستن در کف حمام پرهیز کرد که آلودگیها وارد بدن نشوند. (در این دوران باید از رفتن به استخر و دریا اجتناب کرد.)
اگر فردی پس از دوران یائسگی خونریزی داشت، ممکن است زمینهساز سرطان رحم باشد.
منابع:
مجله سلامت جسم و روح
دکتر سلام