کاکائو
کاکائو و خواص آن
کاکائو تلخ,کاکائو تلخ و لاغری,کاکائو تلخ برای لاغری,کاکائو تلخ و بارداری,کاکائو تلخ در بارداری,
کاکائو تلخ لاغری,کاکائو تلخ کالری,کاکائو تلخ و چاقی,کاکائو تلخ و دیابت,فواید کاکائو تلخ
برای ساختن شکلات های خوشمزه از کاکائو استفاده می شود.
شاید این موضوع کمی خندهدار و غیرقابل باور باشد، اما تا اواخر قرن 17 میلادی، شکلات یا کاکائو (chocolate) ، ماده غذایی گران قیمتی در اروپا بود که فقط ثروتمندان
سلطنتی از آن استفاده میکردند. در آمریکای مرکزی نیز شکلات کالایی لوکس محسوب میشد و مردم از دانههای کاکائو به جای پول استفاده میکردند.
اولین بار کریستف کلمب کاکائو را از آمریکا به اروپا آورد تا به ملکه اسپانیا نشان دهد. در آن زمان از شکلات در انواع نوشیدنیها استفاده میشد و برای گرفتن تلخی آن
مقداری شکر به آن اضافه مینمودند.
کاکائو و پودر کاکائو
در سال 1828، هلندیها روشی اختراع کردند که طی آن چربی دانههای کاکائو گرفته می شد و از آن “کره کاکائو” تهیه می گردید. از باقیمانده آن نیز “پودر کاکائو”
تهیه میگشت.
گفته میشود جوزففرای اولین کسی بود که در سال 1847 میلادی شکلات را به شکل امروزی روانه بازار کرد و برای اینکه قیمت شکلات کمی پایین بیاید به چربی
کاکائو، چربیهای دیگری هم افزود.
تلخ، شیری و سفید
کاکائو مادهای تلخ مزه است که از دانههای درخت گرمسیری کاکائو به دست میآید.
دانههای کاکائو از نظر طعم، تلخی و عطر با هم متفاوتاند و گرانترین نوع کاکائو از دانههای درخت کرئیولو به دست میآید که تلخی آن نسبت به سایر کاکائوها خیلی
کمتر است و تنها 10 درصد شکلاتهای دنیا با استفاده از این نوع کاکائو تهیه می گردد.
جالب است بدانید که در نوع مرغوب شکلاتها، تنها 10 درصد کاکائو به کار میرود.
انواع کاکائو
بهطور کلی شکلات ها را به سه دسته، تلخ، شیری و سفید تقسیم میکنند:
– شکلاتهای تلخ بدون شیر هستند.
– شکلاتهای شیری حاوی شیر، شکر و وانیلاند.
– در شکلات سفید تنها از چربی دانه کاکائو استفاده میگردد.
برای طعم دادن به شکلات نیز از اسانس های پرتقال، توتفرنگی، نعناع، نارگیل، یا انواع مغزها استفاده میگردد.
فواید شکلات
تحقیقات جدید نشان داده است شکلات برای سلامت قلب مفید است و مانع از لخته
شدن خون میشود. کلسترول خون را تنظیم کرده و به دلیل داشتن خواص
آنتیاکسیدانی از التهاب و نابودی سلولها جلوگیری میکند.
از طرف دیگر مصرف روزانه 30 گرم شکلات تلخ فشار خون را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد وسبب افزایش حافظه نیز میگردد.
این ماده خوراکی لذیذ میتواند روند سخت شدن عروق در افراد سیگاری را نیز کند نماید.
جالب است بدانید تئوبرومین موجود در شکلات در داروهای ضدسرفه استفاده میشود و خوردن شکلات تلخ میتواند دفعات سرفه و تاثیر سوء آن بر سیستم قلبی
عروقی و اعصاب مرکزی را کاهش دهد.
شیر کاکائو نیز سبب سرحالی و تقویت عضلات میشود و برای ورزشکاران بسیار مفید می باشد.
خوردن کاکائو
و اما بشنوید از مضرات
فراموش نکنید قند و چربی موجود در شکلات میتواند سبب چاقی و افزایش کلسترول خون شود، پس در صورت مصرف آن باید چربی و قند سایر غذاها را کاهش دهید.
چربی زیاد میتواند برای افرادی که اضافه وزن دارند، بیماران کلیوی و افراد مبتلا به فشارخون بالا خطرناک باشد.
همچنین شکلات کافئین دارد و محرک اعصاب است به همین خاطر توصیه میشود در مصرف آن زیادهروی نکنید.
3 نکته شکلاتی
1- بهترین دما برای نگهداری شکلات 15 تا 18 درجه سانتیگراد است.
2- شکلات را باید دور از تابش مستقیم نور آفتاب، در ظرف دربسته و در جای خشک نگه دارید.
3- شکلات جاذب بو است و نباید مواد غذایی با بوی تند را در مجاورت آن قرار دهید.
از خواص کاکائو بهره مند شوید.
کاکائو
- ۹۴/۰۹/۱۵